MUP Kosova: Od sutra privremene dozvole za tablice u centrima za registraciju

Vesti 20. sep 202116:282 komentara
Merdare Kosovo, administrativni prelaz, granični prelaz, skidanje tablica, policija skida tablice, srpske tablice BG-MERDARE VO-200921-SOS(20210920-120129966).mxf.00_00_06_02.Still001
Izvor: N1

Od sutra građani mogu preuzeti privremene dozvole za tablice u svim Centrima za registraciju vozila, saopštila je kosovska policija.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju nastavka informisanja javnosti i istovremeno omogućavanja slobodnog kretanja građana, nakon isteka sporazuma od 14. septembra 2016. godine, obaveštava građane da pored mogućnosti preuzimanja privremenih tablica Republike Kosovo na svim graničnim prelazima, od sutra u podne tablice mogu preuzeti i u svim Centrima za registraciju vozila na Kosovu.

„Dok građani koji nastavljaju da voze na izlazu iz Republike Kosovo u pravcu Srbije, mogu koristiti srpske tablice, ali na ulazu i u saobraćaju unutar Republike Kosovo moraju koristiti privremene tablice Republike Kosovo, u skladu sa današnjom odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova“, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, specijalne jedinice kosovske policije od jutros se nalaze u neposrednoj blizini dva prelaza na Severu Kosova – Jarinju i Brnjaku. Kako je saopštila kosovska policija, tablice vozila sa oznakama sa severa Kosova biće oduzete, dok vozila koja imaju tablice sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzimaju probne oznake i da plaćaju osiguranje, o čemu su vlasti u Prištini prethodno obavestile i srpsku policiju. Srbi sa severa Kosova su blokirali put ka Jarinju, a predsednik Srpske liste Goran Rakić zatražio je reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Evropske unije. O dešavanjima na Kosovu, koje je opisao kao „tešku krizu“ govoriće Vučić u 18 sati.

O dešavanjima na Kosovu čitajte u BLOGU UŽIVO.

Komentari

Vaš komentar