MUP: Izveštaj o policajcima koji su pevali uvredljivu pesmu prosleđen tužilaštvu

Vesti 10. jan 202210:28 > 11:143 komentara
Podeli:
MUP Srbije
Izvor: N1

Radna grupa formirana po naređenju ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina konstatovala je propuste u radu Uprave granične policije Priboj, a protiv 12 pripadnika Uprave granične policije u Priboju koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vređali građane druge vere i nacionalnosti pokrenut je disciplinski postupak, saopšteno je iz MUP-a Srbije. O svim okolnostima je, kako se dodaje, prosleđen detaljan izveštaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Na održanom sastanku radne grupe sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe moraju da postupaju društveno odgovorno, uz puno poštovanje verskih i nacionalnih osećanja, te da su svi policijski službenici dužni da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosledno poštovanje Кodeksa policijske etike, ističe se u saopštenju MUP-a.

Podsetimo, na društvenim mrežama se početkom godine pojavio snimak na kom se vidi kako grupa policajaca peva šovinističku pesmu, u kojoj se poziva da se u Novom Pazaru desi „novi Vukovar“, a u Sjenici „nova Srebrenica“.

Jedan od policajaca je potom uputio izvinjenje svima onima koje je povredila „pesma koja se čula te večeri“.

Komentari

Vaš komentar