MUP Hrvatske: Srpska policija uradila apsolutno sve da pronađe Mateja Periša

Vesti 12. jan. 202213:38 > 13:5516 komentara
Podeli:

Policija Srbije uradila je apsolutno sve što je bilo u njenoj moći da se pronađe Splićanin Matej Periš koji je nestao u Beogradu i za kojim potraga traje već 12 dana, rekao je načelnik Uprave kriminalističke policije hrvatskog MUP-a Antonio Gerovac.

On je rekao na konferenciji za novinare po povratku iz Beograda da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin pružio hrvatskim policijskim zvaničnicima uvid u sve dokumente i objasnio im celokupan tok istrage, za koju kaže da je urađena na najbolji mogući način.

Povezane vesti:

„Sa svim što je do sada prikupljeno, nestanak Mateja ne ukazuje na to da je to posledica bilo kakve nasilne radnje“, rekao je Gerovac, dodajući da se i dalje svi nadaju da će mladić iz Splita, koji je nestao u Beogradu u noći sa 30. na 31. decembar, biti pronađen živ.

On kaže da je policija Srbije napravila odličan posao u praćenju Periša.

"Svaki deo i svaka sekvenca njegovog kretanja je pokrivena do vode, to su sati i sati materijala. Mnogi snimci se još uvek izoštravaju i pregledaju", rekao je Gerovac i dodao da je sastanku sa Vulinom i drugim policijskim zvaničnicima prisustvovao i Matejev otac Nenad.

On je najavio da će se srpska i hrvatska policija sada fokusirati na Matejeve prijatelje, u sklopu razjašnjavanja okolnosti o tome šta se dogodilo u beogradskom klubu "Gotik".

"Oni sa kojima je sarađivala hrvatska policija su najveći profesionalci koje Srbija i Policijska uprava Beograd imaju. Sva raspoloživa tehnika uključena je u potragu za Matejem, i dalje se pretražuje reka, alarmirali su sve okolne zemlje. Apsolutno su sve uradili", istakao je Gerovac.

Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra kada je istrčao iz beogradskog kluba "Gotik" i od tada mu se gubi svaki trag.

Komentari

Vaš komentar