MUP: Dnevno 10.000 zahteva za dokumenta, ne čekajte poslednji trenutak

Vesti 17. jun 202109:3622 komentara
Izvor: N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova ukazuje da je u prvoj polovini ovog meseca u odnosu na isti period 2019. godine, pre izbijanja pandemije koronavirusa, broj zahteva za izdavanje ličnih dokumenata, pasoša i ličnih karti građana veći za 40 odsto.

Od početka meseca u svim policijskim upravama i stanicama u Srbiji dnevno se podnosi u proseku oko 10.000 zahteva, a osim toga svakodnevno oko 8.500 građana dođe u policijsku stanicu da podigne lična dokumenta, pasoše i lične karte, saopštio je MUP.

povezano

Samo tokom ponedeljka izdat je rekordni broj ličnih dokumenata, 9.139 pasoša i 3.164 ličnih karata.

„Da bismo unapredili rad i ubrzali proces, a time i građanima omogućili da efikasnije dođu do ličnih dokumenata, povećan je broj šaltera sa 390 na 480, a u najopterećenijim policijskim stanicama produženo je i radno vreme. Napominjemo da usled epidemiološke situacije, veliki broj građana nije pravovremeno produžio ili zamenio lična dokumenta, zbog čega je ove godine znatno povećan broj zahteva“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je, kako se dodaje, preduzelo sve mere kako bi efikasno odgovorilo na povećane zahteve građana i poziva ih da na vreme provere važnost svojih putnih isprava i ličnih dokumenata i pravovremeno podnesu zahtev za izdavanje novih, ne čekajući zadnji trenutak, pred istek dokumenta, da to učine.

Komentari

Vaš komentar