MUP: 49 vozača isključeno iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje i narkotika

Vesti 22. mar. 202115:51
Podeli:
Policija
Izvor: Ilustracija / N1

Pripadnici saobraćajne policije prošle sedmice isključili su iz saobraćaja 20 vozača zbog nasilničke vožnje i 29 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

MUP je saopštio da je 16 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti, dok su dva vozača isključena zbog više prolazaka na crveno svetlo semafora u razmaku manjem od 10 minuta.

„Jedan vozač je preticao kolonu vozila preko pune linije, a drugi jer je na auto-putu Šid-Beograd, u Surčinu, upravljao vozilom brzinom od 224,5 kilometara na čas“, naveli su iz MUP.

Povezane vesti:

Šest vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje istovremeno su činili i druge prekršaje, od kojih je četvoro upravljalo vozilom bez vozačke dozvole.

Najveći broj vozača, njih sedam, vozili su nasilnički u Beogradu.

Takodje, 15 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom kanabisa, tri zbog vožnje pod dejstvom kokaina, dok je kod sedam vozača utvrđeno prisustvo više vrsta psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Od 15 njih 11 istovremeno su činili i druge prekršaje.

Jedanaest vozača koji su isključeni iz saobraćaja bili su mladji od 24 godine, od čega su dva vozača bili maloletnici.

Najveći broj vozača, njih 12 koji su vozili pod dejstvom narkotika, otkriven je u Beogradu, dok su u Kragujevcu, Kruševcu i Subotici iz saobraćaja zbog istog dela isključena po tri vozača.

Komentari

Vaš komentar