MSP: Stav Unije Komora po pitanju nepriznavanja Kosova ostaje nepromenjen

Vesti 20. feb 202121:393 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora obavestilo je ambasadu Srbije u Najrobiju da stav Unije Komora po pitanju nepriznavanja Kosova ostaje nepromenjen.

Ambasadi Srbije u Keniji dostavljena je zvanična nota Ministarstva inostranih poslova Komorskih ostrva u kojoj se navodi da nota o ponovnom uspostavljanju diplomatskih veza sa Kosovom, i navodi u pojedinim medijima o tome, nije potekla iz tog Ministarstva i da bi trebalo da bude tretirana kao da ne postoji, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

„Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora izražava poštovanje Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju i s pozivom na notu br. 071/2021 od 17. februara 2021. o informaciji koja se pojavila u inostranim medijima o navodnoj noti komorskog ministarstva inostranih poslova u vezi sa takozvanom državom Kosovo, ima čast da je obavesti da navodna nota ne potiče iz komorskog Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje i mora se smatrati ništavnim dokumentom“, ističe se u noti, saopštila je srpska ambasada iz Najrobija.

Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora zahvalilo je Ambasadi Srbije u Najrobiju na saradnji i izrazilo izraze izuzetnog uvažavanja.

Komorska Ostrva priznala su Kosovo 2009. godine, kao 59. država u svetu koja je to učinila, ali je to priznanje povučeno 7. novembra 2018. godine, kako je objavilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Komentari

Vaš komentar