MSP: Rutinska intervencija, čast nam je što porodica Krivokapića živi u Beogradu

Vesti 11. sep. 202120:3023 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je MUP Srbije već objasnio sve okolnosti u vezi sa legitimisanjem osobe u pratnji sina predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Кrivokapića, te da stoga smatra da nema mesta politizaciji jedne rutinske intervencije beogradske policije.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore nema razloga da bude skeptično i da dovodi u sumnju način na koji MUP Srbije opisao događaj, jer za to nema osnova, poručuju iz MSP-a.

„Srbija će, kao i do sada, nastaviti da ukazuje gostoprimstvo svim građanima Crne Gore koji poštuju zakone naše države, i čast nam je što su članovi najuže porodice crnogorskog premijera odabrali da žive u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su Srbija i Crna Gora bratske države, i da crnogorski državljani treba da se u Srbiji osećaju kao kod svoje kuće. Smatramo da državljani Srbije treba da imaju jednak tretman u Crnoj Gori, što nažalost često nije slučaj, navode iz MSP-a.

„Niko ne može imati koristi od toga da se rutinska policijska procedura, sprovedena bez primene sile i sredstava prinude, interpretira u bilo kom drugom svetlu, i naše ministarstvo ostaje otvoreno za razmenu informacija i saradnju sa Ministarstvom vanjskih poslova Crne Gore u svim situacijama koje mogu biti interesantne vladi u Podgorici“, poručuju iz MSP.

Izvor: Vijesti

Podsetimo, iz Vlade Crne Gore su reagovali zbog, kako su naveli, odnosa policije Repubilke Srbije prema porodici premijera Zdravka Krivokapića.

„Obaveštavamo javnost da su sinoć, u Beogradu, pripadnici policije Republike Srbije na grub i nedopustiv način atakovali na sina predsednika Vlade Crne Gore prof. dr Zdravka Krivokapića u trenutku kada se svojim automobilom parkirao ispred zgrade u kojoj, sa porodicom, živi jedna od kćeri premijera Krivokapića. U pratnji premijerovog sina, koji je štićena ličnost, bio je policijski službenik UP Crne Gore. Policijski službenici Republike Srbije, repetirajući pištolje, zatražili su od premijerovog sina, u trenutku kada je izlazio iz automobila, da stavi ruke na glavu, pa na krov automobila, pravdajući svoj postupak naredbom koju su dobili, ne pokazavši pri tom nikakav pisani nalog“, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a Srbije saopštili su da su pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, u slučaju sina premijera Crne Gore, postupili u skladu s procedurama, „bez primene sile i sredstava prinude, u skladu sa procenom situacije“.

Komentari

Vaš komentar