Mrđen: Predsednik vešt da nam baci kosku, a pas koji u ustima ima kosku ne laje

Vesti 16. feb 202209:34 18 komentara
N1

Novinar i kolumnista lista "Nova" Ivan Mrđen kaže za N1 da SNS i predsednik uopšte nisu izlazili iz kampanje od juna 2020. godine i da će parlament brže biti zaboravljen nego što će se pamtiti. "Ustav je kao promenjen, izborni uslovi su nepovoljni, bojkot opozicija to ne može da ponovi, još jedan bojkot bi značio njihovo političko samoubistvo. Deo opozicije koji je fignirao dijalog može da kaže da su oni doprineli demokratizaciji. Mislim da će kampanja biti prljava i da će biti podmetanja", rekao je on.

Dodaje da je veoma skeptičan, jer zna šta sve sledi u kampanji, posebno prema liderima opozicije.

„Ima nešto, sve stranke koji su bojkotovale rade na kontroli, vec su u toku pripreme timova, da u biračkim odborima bude što više članove tih lista i da se ne dozvoli anomalija. Ja sam bio 2020. godine u biračkom odboru, ispred Pokreta slobodnih građana, interesovalo me je kako funckioniše, sve se složilo u glas, ali sam video da je izaslo 29 odsto, u suštini je bila važna kontrola“, kaže Mrđen.

Povodom odlikovanja zaslužnih građana i institucija, koja je predsednik Aleksandar Vučić podelio povodom Dana državnosti, Mrđen kaže da je bila procena da ih niko nije podelio kao Tomislav Nikolić, a da neki kažu da se predsednik tome približava ili je uspeo da ga prevaziđe.

Povezane vesti:

„Govori o podeli društva. Ako uzmete spisak, vlast deli ordenje ‘našima ili nama bliskima’, da je bilo pet-šest nekih ljudi, neka Ceca Bojković, pa da kažu dajemo i njoj“, rekao je i osvrnuo se i na odlikovanje manastira Prohor Pčinjski, koji je primio vladika Pahomije.

„Pitanja SPC i afera se godinama vuku, nije od juče, traje oduvek. Nekome se učini pa kaže ‘staviću Pahomija pa će svi da skoče da pričaju, a možda mi prođu likovi koje moram da namirim’. Uvek ima neko za koga se svi zalepimo, ako je u nečemu vešt predsednik, vešt je da svako malo ubaci neku kosku, koju mi glođemo, a pas koji ima kosku u ustima ne laje“, ocenio je Mrđen.

Komentarišući jučerašnje proteste ekoloških aktivista, Mrđen smatra da nisu uspeli i da se cela priča razvodnjava.

„Podržao sam pokret Kreni-Promeni, na nekim (protestima) sam učestvovao, razvodnjio se, bio je Kreni-Promeni, sad je kreni-stani. Imali smo blokade pa su zakoni povučeni, krenulo je neumesno slavljenje pobede, niti je bilo šta rešeno sa iskopavanjem, ta priča će se pojaviti posle izbora. Instalira nam se ‘lik’ na opozicionu scenu pa smo opčinjeni“, rekao je Mrđen.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare