Motociklista povređen dok je pokušavao da pređe prugu uprkos spuštenoj rampi

Vesti 06. okt 202215:09
Hitna pomoć, vozilo hitne pomoći, ambulantna kola, ambulanta
Izvor: BETA/Dragan Gojić

Motociklista, koji je pokušao da pređe prugu na pružnom prelazu u Čačku dok su branici bili spušteni, teško je povređen, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije. Motociklista je pokušao da se pored spuštenih branika provuče i podleteo je pod putnički voz, a putni prelaz obezbeđen rampama i vertikalnom signalizacijom je u trenutku nesreće bio ispravan i redovno funkcionisao, navedeno je uopštenju.

Na mesto udesa izašli su Hitna pomoć, MUP, kao i Železnička komisija za vanredne dogadjaje.

Prema informacijama kojima raspolaže Infrastruktura železnice Srbije, vozač mopeda je sa mesta udesa odveden u bolnicu u svesnom stanju i sa težim povredama.

„Ovo je još jedna u nizu nesreća koje se dogadjaju na pružnim prelazima u situaciji kada neodgovorni i nepažljivi učesnici u drumskom saobraćaju pokušavaju da predju preko pruge u situaciji kada su branici spušteni i nailazi voz. Ovakve nesreće gotovo se po pravilu tragično završavaju“, naveli su iz Infrastruktura železnice Srbije.

Iz tog preduzeća su apelovali na putnike da se poštuju saobraćajni propisi i signalizacija, posebno na pružnim prelazima, kao i da se vozači drumskim vozila „u saobraćaju ponašaju odgovorno, pažljivo i savesno prema sebi i drugima“.

Komentari

Vaš komentar