Momirović: Višedecenijski problem klizišta u Užicu biće trajno rešen

Vesti 17. maj 202212:12 7 komentara
TOMISLAV MOMIROVIĆ
Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je, nakon potpisivanja ugovora o regulisanju finansiranja sanacije klizišta u Užicu, da je napravljen još jedan korak u trajnom rešavanju problema meštana u naselju Кoštica.

„Naš zadatak da se uključimo i rešavamo sve probleme koji ne mogu biti rešeni iz različitih razloga – zbog nedostatka resursa, nedostatka kapaciteta na lokalu ili određenom regionu“, izjavio je Momirović, a saopštilo je ministarstvo.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević koja je potpisala ugovor, rekla je da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prepoznalo ozbiljnost i hitnost problema i preuzelo obavezu obezbeđivanja sredstava kako bi se problem na sanaciji klizišta rešio trajno.

Kako je ukazano, klizište u ulici Svetozara Markovića u Užicu trenutno ugrožava 30 kuća, koje su bez vode i kanalizacije.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ugovorom se obavezalo da će za sanaciju klizita obezbediti ukupni iznos od 110 miliona dinara.

Grad Užice je sproveo javnu nabavku i za izvođača radova na sanaciji klizišta izabrao kompaniju Jedinstvo Užice.

Nakon potpisivanja ugovora Momirović je održao radni sastanak u Gradskoj kući u Užicu, a zatim će obići radove na renoviranju železničke stanice u tom gradu.

Momirović će obići i deonicu puta Кokin Brod – Pribojska banja, gde su, kako je navedeno, intenzivni radovi koji se odvijaju planiranom dinamikom.

Iz ministarstva su podsetili da su radovi na rekonstrukciji puta Кokin Brod – Pribojska banja, u ukupnoj dužini od 25,81 kilometara, započeti septembra prošle godine, te da su uključena dva izvođača – Novi Pazar put i Putevi Užice.

Vrednost ugovorenih radova koje izvodi Novi Pazar put je 451,1 milion dinara za trasu u dužini 10,04 kilometara i do sada je urađeno više od 75 odsto vrednosti.

Predračunska vrednost radova koje izvodi Putevi Užice iznosi 369,6 miliona dinar za trasu u dužini 8,1 kilometar, a do sada je realizovano oko 55 odsto.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare