Momirović uručio ključeve porodicama čiji su stanovi stradali u zemljotresu

Vesti 18. okt 202110:26 5 komentara
Ministarstvo građevine

Ministar građevinarsta, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović uručio je sa gradonačelnikom Kraljeva Predragom Terzićem ključeve stanova za 106 porodica u okviru Projekta stambene obnove od posledica zemljotresa u Kraljevu.

Završeni stanovi su deo prve faze obnove, a vrednost ove faze radova je 2.171.700 evra.

Celokupni projekat, čiji je cilj pružanje trajnih stambenih rešenja za porodice čiji su stanovi oštećeni tokom zemljotresa 2010. godine, finansiran je iz zajma Razvojne banke Saveta Evrope (CEB i budžetskih sredstava grada Kraljeva. Projekat se realizuje sukcesivno, u tri faze.

Ministar Momirović obišao je završene stanove i tom prilikom razgovarao sa budućim stanarima, koji nisu krili radost što će posle više od deset godina napokon rešiti svoje stambeno pitanje.

„Sto šest porodica će konačno posle jedne decenije od zemljotresa koji je pogodio ovaj grad, ali i više decenija koliko žive u zaista neuslovnim uslovima, dobiti pristojne stanove, na dobroj lokaciji u velikom gradu“, rekao je Momirović. On je dodao da će za još 266 porodica biti izgrađene tri zgrade u narednom periodu.

„Moramo da maksimalno ubrzamo ne samo građevinsku proceduru i izgradimo te zgrade, nego i sve administrativne procedure kako bi ti ljudi dobili svoj dom i mogli da planiraju svoju budućnost koju su zaslužili pre više od deset godina“, kazao je Momirović.

Ministar je istakao da je stanogradnja samo jedan projekat koje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture realizuje u Kraljevu, i podsetio da je pre manje od godinu dana počela izgradnja Moravskog koridora, gde se za par meseci završava prvih šesnaest kilometara kojim će se spojiti Koridor X sa Kruševcom. Gradi se takođe i nova poletno-sletna staza na aerodromu Morava u Lađevcima, kao i stanovi za pripadnike službi bezbednosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare