Momirović najavio pomoć poplavljenim područjima i obnavljanje infrastrukture

Vesti 13. jan. 202112:36 > 14:271 komentar
Podeli:

Obnovićemo oštećenu putnu infrastrukturu na poplavljenim područjima i pružićemo svu neophodnu pomoć lokalnim samoupravama u saradnji sa Javnim preduzećima Putevima Srbije da se situacija vrati u normalu, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom posete opštini Bojnik.

„Situacija nije sjajna, vremenske prilike nam nisu išle na ruku i otapanje snega je stvorilo uslove za poplave na celom jugu Srbije, ali i u nekim drugim delovima Srbije. Vojska i policija su odmah izašle na teren. Sa predsednikom opštine smo definisali urgentne potrebe da bi ljudima mogli da omogućimo normalan život“, rekao je Momirović, saopštilo je Ministarstvo.

On je naveo da su definisali i šta je potrebno hitno sanirati, a šta u sledećih šest meseci, kao i da su otvorena i pitanja nekih strateških projekata, pre svega vezanih za komunalnu infrastrukturu.

Momirović je rekao da će kao i do sada, posebnu pažnju usmeriti ka izgradnji i obnovi infrastrukture, jer je to jedan od najbitnijih preduslova da ljudi normalno žive i da im garantuju sigurnu budućnost.

Prema izveštajima nadležnih službi iz Puteva Srbije, voda se povlači, ali je i dalje ima i na brojnim lokalnim i regionalnim putevima.

Ugroženi su mostovi i saobraćajnice, otežana je komunikacija na celom prostoru juga Srbije.

Komentari

Vaš komentar