Momirović: Ispitati navode Grčića da je Mihajlović dostavljala podatke strancima

Vesti 13. jan 202210:2816 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Ministar Tomislav Momirović izjavio je da se svi osetljivi podaci, koji imaju više oznaka tajnosti, u Vladi Srbije dobijaju isključivo na papiru i ne iznose se iz nje, a da u suprotnom postoje "oštre kazne", komentarišući navode da je ministarka Zorana Mihajlović, navodno, stranim ambasadama "dostavljala podatke o elektro-energetskom sistemu".

„Ako je to zaista iskreno, teško mi je da bilo šta kažem zato što su to jako ozbiljne optužbe, to je skandal i to svakako treba biti ispitano“, kazao je građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Momirović za televiziju Pink.

POVEZANE VESTI:

Naglasio je da to „nije toliko teško ispitati“, ali da, ukoliko se ispostavi da je tačno, predstavlja „prvorazredni skandal“.

„Nema sumnje da neke stvari jesu indikativne, ali nije na meni i bilo bi neodgovorno kada bih ja iznosio više o tome, a nemam, da budem iskren, do kraja zaokruženu informaciju“, rekao je Momirović.

Bivši v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izjavio je nakon što je podneo ostavku na tu funkciju, da ministarka rudarstva i energetike „radeći za svoje mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor“.

Tomislav Momirović je na funkciji ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, nasledio upravo Zoranu Mihajlović.

Komentari

Vaš komentar