Mojsilović: Saradnja Vojske Srbije i EU pospešuje evrointegracije

Vesti 22. jul. 202118:332 komentara
Podeli:
Milan Mojsilović
Izvor: N1

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović izjavio je da učešće pripadnika Vojske Srbije u misijama i operacijama EU za upravljanje krizama spada u prioritetne aktivnosti saradnje Vojske Srbije i EU.

Pročitajte još:

Mojsilović je na predavanju o doprinosu Vojske Srbije zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU u prioritetne aktivnosti ubrojao i angažovanje Vojske Srbije u borbenoj grupi EU „Helbrok“ i saradnju sa Evropskom odbrambenom agencijom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

U saopštenju je istaknuto „da ta saradnja doprinosi sveukupnom uskladjivanju bezbednosnog i odbrambenog organizovanj Srbije sa modernim standardima, izgradnji kapaciteta i sposobnosti sistema nacionalne bezbednosti i odbrane, jačanju interoperabilnosti sa članicama EU“.

Dodaje se i da ta saradnja „pospešuje ukupni proces evrointegracija Srbije“.

Mojsilović je članovima Delegacije EU i vojnim predstavnicima Austrije, Belgije, Grčke, Italije, Madjarske, Nemačke, Slovačke, Slovenije, Rumunije, Francuske i Holandije predstavio ključne aktivnosti koje Vojska Srbije realizuje „u okviru zajedničke bezbednosne i odbrambene politike i saradnje sa državama članicama EU“.

Komentari

Vaš komentar