Mojsilović i načelnik Generalštaba italijanske vojske o situaciji u regionu

Vesti 12. apr. 202217:22
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Kopnene vojske Oružanih snaga Italije general-potpukovnik Pjetro Serino razgovarao je u Beogradu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem o saradnji oružanih snaga dve zemlje, kao i o bezbednosnoj situaciji u regionu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, na sastanku je razmotreno zajedničko učešće u mirovnoj operaciji UN u Libanu i aktivnosti u oblasti obuke i vežbi, a analiziran je i uticaj međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji na bezbednost Zapadnog Balkana i značaj italijanskog kontingenta u sastavu Kfora za zaštitu srpskog nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

Sagovornici su ocenili da je bilateralna vojna saradnja intenzivna i sadržajna i da je karakteriše stalno kvantitativno i kvalitativno unapređenje.

Načelnik Generalštaba Kopnene vojske Italije boravi u Srbiji na poziv komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, a juče je posetio Komandu Kopnene vojske u Nišu gde je, između ostalog, prisustvovao prikazu sposobnosti dela jedinica Treće brigade i Mešovite artiljerijske brigade.

Komentari

Vaš komentar