Mladić želeo da se fotografiše na vagonu, doživeo strujni udar

Vesti 27. jan 202223:45 > 23:536 komentara
Podeli:
Izvor: Freeimages.com/ Anry Ermolaev/ Ilustracija

Jedan mladić teško je povređen u strujnom udaru iz kontaktne mreže iznad pruge u železničkoj stanici "Ristovac" kod Vranja kada se popeo na jedan od železničkih kontejnera da bi se fotografisao, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Hitna pomoć je teško povređenog mladića sa mesta nesreće prevezla najpre u Dom zdravlja u Vranju, da bi odatle tokom večeri bio transportovan u КBC u Nišu. Na mesto nesreće odmah su pored Hitne pomoći došli i pripadnici MUP-a, navodi se u saopštenju.

Prema informacijama železničara sa terena, grupa mladića se nalazila kraj teretnih vagona koji su se nalazili u železničkoj stanici Ristovac, da bi se jedan od njih popeo na kontejner kako bi ga drug fotografisao. Tom prilikom mladić ušao je u strujno kolo kontaktne mreže i doživeo strujni udar.

Nakon ove nesreće železnički saobraćaj na ovom delu pruge bio je u prekidu do 20.30 sati, kada je ponovo uspostavljen.

Кroz kontaktnu mrežu iznad železničke pruge prolazi struja izuzetno visokog napona od 25 hiljada volti. Da bi se dogodio strujni udar zato nije potrebno da se dotakne kontaktna mreža, već je dovoljno da se uđe u strujno kolo koje može biti udaljeno i po nekoliko metara od kontaktne mreže, navodi Infrastruktura.

„Infrastruktura železnice Srbije“ žali zbog nesreće koja se dogodila ovom mladiću. I ovaj put ponovo apelujemo i upozoravamo, posebno mlade, da se ne penju na vagone, jer na taj način mogu da uđu u strujno kolo iz kontaktne mreže iznad železničke pruge i tako direktno ugrožavaju svoj život, a posledice najčešće budu tragične, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar