Mladenović: Objašnjavaćemo unucima kako smo imali Miloševića, Nikolića i Vučića

Vesti 11. jul 202223:17 > 23:19 38 komentara
Foto:Vesna Lalić

U zemlji gde su heroji, ubice i zločinci, Ratko Mladić i Radovan Karadžić, iluzorno je govoriti o herojima i heroizmu, kaže za pozorišni reditelj Kokan Mladenović.

Govoreći o godišnjici julskih protesta, Mladenović je za Nova.rs. rekao da imamo državu kojom, protiv Ustava i zakona, vlada jedan čovek.

„Imamo direktnu spregu države i mafije, do mere da ne znate gde se jedan pojam završava, a drugi počinje. Imamo sveukupnu estradizaciju života i pretvaranje države u rijaliti program u kome se u blatu rve sedam miliona ljudi, uz blagoslov crkve, sudstva i policije. Imamo zakone koji važe samo za sirotinju i radnike koji se kao robovi iznajmljuju desperadosima neoliberalnog fašizma… Imamo dakle dnevni povod ne za proteste, već za revoluciju, ali kad se dotaknemo kapaciteta, tu počinju problemi. Mislim da ćemo, da bismo došli u poziciju da oteramo ovu vlast, morati prvo da oteramo najveći deo naše nesposobne i korumpirane opozicije“, kaže on.

Navodi da će nova vlada nastaviti kontinuitet kršenja Ustava i da će novi premijer svakako biti marioneta predsednika države i njegove interesne grupe.

„Očekujem da će opozicija uspeti da pokaže svoju moć, svoju političku disonantnost i svoju sklonost ka kompromisima, ne bismo li napokon saznali ko jeste, a ko nije opozicion. Svaki put kad se menja sastav skupštine ja se iznova divim Tomi Rosandiću, autoru monumentalnih skulptura ispred Skupštine, koji je još onda shvatio da je suštinski posao onih koji sa najboljim namerama ulaze unutra, nemilosrdno rvanje sa konjima“, rekao je Mladenović i dodao da će Aleksandar Vučić u svom novom predsedničkom mandatu nastaviti da bude ono što jeste.

„Mi ćemo, jednom, morati da crvenimo pred unucima i objašnjavamo im kako je moguće da je jedan ozbiljan i hrabri narod, u vremenu svog najvećeg istorijskog posrnuća, imao za predsednike ljude poput Slobodana Miloševića, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića“, kazao je reditelj.

Ceo intervju Kokana Mladenovića pročitajte OVDE.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare