Misterija prekršajnih prijava u Nišu, učesnici se pitaju – ko nas je prepoznao

Vesti 17. dec 202113:42 > 14:4718 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug / Dimitrije Nikolić

Jelena Milošević, predsednica Gradskog Odbora SSP-a u Nišu izjavila je u emisiji N1 Studio Live da je ona, kao i veliki broj građana, dobila prekršajnu prijavu na osnovu učesvovanja u protestu 4. decembra, a da nije ni privođena ni identifikovana od strane pripadnika policije. Ona je javno zapitala na osnovu čega je utvrđeno da je učestvovala u protestu, kao i koja je tehnologija korišćena za identifikaciju građana koji su blokirali saobraćajnice u Nišu.

Povezane vesti

Nakon što su građani u Nišu počeli da dobijaju prekršajne prijave povodom toga, reporter N1 iz ovog grada je poslao pitanja na adresu PU Niš, kako bi se ova situacija razjasnila, međutim – odgovori nisu stigli.

Kako je objasnila Milošević, njoj je stigla kazna od 5.000 dinara zbog „kretanja po kolovozu“.

„Meni je prekjuče stigao prekršajni nalog, i u nalogu piše da sam se kretala kolovoznom trakom u Ulici Nikole Pašića, u 14.10, 4.12.2021. godine. Ono što je zanimljivo je da u dokumentu piše da je prilog ‘službena beleška komandira policijske ispostave „Medijana“ Marka Petrovića’. Budući da nisam legitimisana, i da tog dana nisam ni videla policiju, i da je zvanično nije ni bilo, postavlja se pitanje kojom je metodom major policije Petrović utvrdio da sam u 14.10 to baš ja i da se krećem kolovozom“, zapitala je Milošević.

Izvor : N1

Dodaje da će tražiti odlučivanje Prekršajnog suda, i da će u toku tog postupka tražiti službenu belešku da bi se videlo „kako je major Petrović došao do saznanja“.

Prema njenim rečima, u Ulici Nikole Pašića u Nišu nema saobraćajnih kamera, pa je zbog toga zanimljivije da se sazna istina o ovom slučaju.

Ocenjuje da je pisanje prijava „delo ministra policije Aleksandra Vulina, koji je i sam rekao da je on sam odgovoran za ponašanje policije“.

Navodi i da je policija u razgovoru sa novinarkom Južnih vesti priznala da radi protivzakonito, što upućuje na zaključak da je „Aleksandar Vulin privatizovao policiju“.

„Ove prijave su klasično zastrašivanje“, zaključuje Miloševič i poručuje da prijave neće uplašiti nju i ostale građane Niša.

Ceo razgovor pogledajte u okviru emisije N1 Studio Live:

Komentari

Vaš komentar