Miroslav Ivanović: Vučić u parlamentu da odgovori na pitanja o ubistvu Olivera

Vesti 12. sep 202215:10 12 komentara
AFP/Armend Nimani

Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera Ivanovića, izjavio je da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sutrašnjoj sednici republičkog parlamenta morao da odgovori na više pitanja koja se odnose na zastoj u istrazi ubistva srpskog političara.

Pročitajte još:

Ivanović je agenciji Beta kazao da bi poslanici, koji žele da se sazna istina o Oliverovom ubistvu, trebalo da pitaju Vučića zbog čega država Srbija nije otkrila ko su nalogodavci, organizatori i izvršioci ubistva.

„Vučić je više puta na konferencijama za novinare izjavljivao da će se u kratkom vremenskom periodu saopštiti imena izvršilaca ubistva, ali od tih obećanja nije bilo ništa. Vučić je, takodje, govorio da Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal ‘ozbiljno’ radi na slučaju Oliverovog ubistva. Očekujem da će ga poslanici pitati dokle se stiglo s istragom, jer porodica i javnost nemaju nikakvu informaciju da li se odmaklo u istražnom postupku“, naglasio je Ivanović.

Po njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obećao i da će jedna ulica u Severnoj Mitrovici, koja je dobila ime po Oliveru Ivanoviću, biti uredjena, medjutim i od tog obećanja nije bilo ništa.

„Ulica Olivera Ivanovića je pretvorena u deponiju smeća i već godinama nije ništa uradjeno na njenom uredjenju, što govori kakav odnos ima lokalna i republička vlast prema ubijenom Oliveru“, rekao je Ivanović.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine. Nepoznati napadači su u Ivanovića iz pištolja s prigušivačem ispalili šest hitaca.

U Osnovnom sudu u Prištini vodi se postupak protiv više lica osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu. Kosovsko pravosudje navodi da iza ubistva Olivera Ivanovića stoji kriminalna grupa koju predvode Zvonko Veselinović i Milan Radoičić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se na poligrafskom ispitivanju pokazalo da Radoičić nema veze s Ivanovićevim ubistvom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare