Miroslav Aleksić imao hiruršku intervenciju, odloženo suđenje

Vesti 24. maj 202211:03 2 komentara
N1/arhiva

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, vlasniku škole glume koji je optužen za polno uznemiravanje i silovanje polaznica svoje škole, koje je trebalo da se održi pred Višim sudom u Beogradu iznošenjem odbrane, odloženo je, jer je Aleksić imao hiruršku intervenciju.

„Aleksić se oseća dobro, stabilno je. Trenutno je na pregledu i skidanju konaca. Mislim da ćemo sada biti u punoj snazi za nastavak suđenja i da dokažemo njegovu nevinost. Nama je u interesu da glavni pretres ide bez zastoja. On je čak i pomerio svoju operaciju na ranije, pokušavajući da dođe na današnji pretres, ali stvarno nije mogao. Ja mislim da će on sledećeg pretresa da završi odbranu. Svi komentarišu njegovu opširnost, ali kada pogledate optužnicu i toliko detalja… Mi smo čak izračunali satnicu koliko su oštećene davale svoju izjavu i tu je mnogo više u satima nego što je ovo do sad bilo“, rekao je Aleksićev branilac Zoran Jakovljević, prenosi Nova.rs.

Pročitajte još

Aleksiću se sudi jer je, prema optužnici, počinio četiri krivična dela silovanja, dva u produženom trajanju, kao i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja. On je negirao dela koja mu se stavljaju na teret, a na prethodna tri ročišta je iznosio odbranu.

Aleksić je uhapšen u januaru 2021. godine, a pritvor mu je u septembru zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, koji je ukinut u martu ove godine.

Njega je za seksualno zlostavljanje prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama pridružile Iva Ilinčić i druge devojke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare