Ministri odbrane Srbije i Crne Gore: Ima prostora za unapređenje vojne saradnje

Vesti 14. sep 202100:01 3 komentara
injac stefanović
Ministarstvo odbrane

Ministri odbrane Srbije i Crne Gore, Nebojša Stefanović i Olivera Injac, saglasili su se u Austriji da postoji dosta prostora za unapređenje bilateralne vojne saradnje.

Stefanović i Injac su u Kremsu ukazali na značaj nastavka evropskih integracija i na potrebu daljeg razvoja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Injac je kazala da će Crna Gora nastaviti da se snažno zalaže za evropske integracije i da članstvo u NATO ne predstavlja prepreku za saradnju sa Srbijom u mnogim oblastima, navodi se u saopštenju.

Stefanović je naveo da će okončanje procedure imenovanja izaslanika odbrane Crne Gore u Srbiji, uz započet angažman izaslanika odbrane Srbije u Crnoj Gori, doprineti konkretizaciji i uspehu napora za podizanje saradnje na viši nivo.

On je rekao, kako se navodi, da je jačanje regionalne saradnje ključni faktor za unapređenje poverenja, ali i prosperiteta i stabilnosti u regionu.

Tokom dvodnevne posete Austriji, Stefanović će u Kremsu učestvovati na konferenciji ministara odbrane takozvanog Grac formata, koji okuplja Austriju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Srbiju.

On je ranije danas u Beču razovarao sa ministarkom odbrane Austrije Klaudijom Taner, sa kojom je potpisao Sporazum o vojnoj saradnji dve zemlje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare