Ministarstvo: Đaci i roditelji mogu elektronski da provere tačnost liste želja

Vesti 08. jul 202214:24 > 14:35
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Sava Radovanović

Ministarstvo prosvete saopštilo je da učenici i roditelji mogu da izvrše proveru tačnosti liste želja elektronskim putem na portalu Moja srednja škola ili u samim školama, u subotu, 9. jula.

Kako navode, ukoliko eventualno budu imali prigovor na izražene liste želja, prigovor podnose u osnovnoj školi od 8 do 15 časova, gde je i unošenje ispravki.

Povezane vesti:

„Elektronsko popunjavanje liste želja na portalu mojasrednjaskola.gov.rs. bilo je omogućeno do 6. jula do ponoći, nakon čega je sistem zaključan, a roditelji su mogli sutradan u školama da predaju listu želja u papirnom obliku. U ponedeljak, 11. jula biće objavljena konačna lista želja, a roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama. Takođe, u sredu 13. jula biće objavljena preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu“, stoji dalje u saopštenju.

Dodaju da je popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi 14. jula, dok će dan kasnije 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Upis učenika u srednje škole posle prvog i drugog upisnog kruga je od 14. do 20. jula.

„Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs“, zaključuju iz Ministarstva prosvete.

Komentari

Vaš komentar