Ministarstvo: Rešiti problem 4.000 domaćinstava bez struje u Nišu

Vesti 28. maj 202114:33 3 komentara
Fonet/Kabinet

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima Elektroprivrede Srbije, EPS Distribucije i gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski o pronalaženju rešenja za ponovno priključenje više od četiri hiljade domaćinstava koja u Nišu žive bez struje.

Pročitajte još:

Kako se navodi u saopštenju Ministartva, njima je obustavljena isporuka električne energije ili su isključeni sa mreže zbog starih dugovanja.

„Potrebno je da formiramo radnu grupu koju će činiti predstavnici Ministarstva, EPS-a, ODS-a i grada Niša kako bismo utvrdili tačan broj domaćinstava koja su isključena sa mreže, iznos koji duguju i moramo da pronađemo rešenje za te ljude“, istakla je Mihajlovićeva.

Sotirovski je rekla da će lokalna samouprava pokušati da reši problem u vezi sa legalizacijom objekta, ali da je svakako neophodna pomoć resornog ministarstva, a prenela je i zahteve da se omoguće modeli reprograma dugovanja.

Na sastanku je dogovoreno da radna grupa utvrdi precizne podatke, kao i da se razmotri pojednostavljivanje procedura za ponovno priključenje domaćinstava na mrežu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare