Ministarstvo: Omogućiti novinarima da neometano rade i izveštavaju odgovorno

Vesti 03. maj 202210:12 3 komentara
Pixabay.com/ al-grishin

Ministarstvo kulture i informisanja čestitalo je svim novinarima i medijskim radnicima Svetski dan slobode medija i poručilo da je u godinama prepunim izazova ključno da svi mediji izveštavaju odgovorno i profesionalno, poštujući zakone i etičke standarde profesije. Ministarstvo je pozvalo sve građane i aktere da novinarima omoguće da neometano rade.

Pročitajte još:

Ministarstvo je saopštilo da smo globalno izloženi velikom broju informacija, ali i velikom broju dezinformacija, zbog čega je ključno da svi novinari i mediji izveštavaju odgovorno i profesionalno.

Svi mediji i novinari moraju da budu svesni svoje uloge koju imaju, kako u informisanju građana tako i u kreiranju opšte klime u društvu, navodi se u saopštenju Ministarstva i dodaje da novinarstvo predstavlja jedan od nosećih stubova svakog demokratskog društva zbog čega može da ponogne u izgradnji stabilnog društva.

Minisarstvo je istaklo da bespogovorno osuđuje sve pretnje, vređanja, pritiske i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika, a sve građane i aktere poziva da novinarima i medijskim radnicima omoguće da neometano rade svoj posao, ne ugrožavajući im ličnu bezbednost i profesionalni integritet.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare