Ministarstvo odbrane: Otkazana vojna vežba Srbije i BiH na Manjači

Vesti 04. okt. 202120:202 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane

Zajednička vojna vežba oružanih snaga Srbije i Bosne i Hercegovine, koja je trebalo da bude održana u oktobru na poligonu Manjači kraj Banjaluke je otkazana, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

To ministarstvo je navelo da je o otkazivanju zajedničke vojne vežbe obavešteno od Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

„Izražavamo žaljenje zbog otkazivanja, s obzirom da smo više od šest meseci zajednički planirali izvođenje vežbe“, navelo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Dodaje se i da je ta vežba trebala da bude održana na poligonu „Manjača“, od 9. do 16. oktobra ove godine.

Ministarstvo odbrane Srbije je u saopštenju odalo i da „ostaje partner Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj“, sa željom da, kako je istaklo „u budućnosti ostvarimo zajedničke aktivnosti“.

Ministri odbrane Srbije i BiH, Nebojša Stefanović i Sifet Podžić najavili su 10, septembra u Beogradu da će oružane snage dve zemlje u oktobru održati zajedničku vežbu na planini Manjača.

Kako je tada prenelo Ministarstvo odbrane Srbije, oni su ocenili da bilateralna saradnja u oblasti odbrane beleži pozitivan trend i da je značajna za unapređenje ukupne regionalne saradnje.

Komentari

Vaš komentar