Ministarstvo odbrane: Jačanje Centra za mirovne operacije Vojske Srbije

Vesti 23. avg 202218:50 0 komentara
Ministarstvo odbrane

U bazi "Jug" kod Bujanovca je održana vojna svečanost povodom prepotčinjavanja Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije Centru za mirovne operacije Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije (VS).

Pročitajte još:

Kako je saopšteno iz ministarstva odbrane, time je u Centru za mirovne operacije objedinjen najveći deo zadataka iz domena obuke, opremanja, priprema i upućivanja pojedinaca i jedinica iz ministarstva odbrane i VS u misije van granica Srbije.

Navodi se i da Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije, koji je do sada funkcionisao u sastavu Kopnene vojske, realizuje kolektivnu obuku snaga za angažovanje u drugoj misiji Vojske Srbije i pruža podršku u izvodjenju evaluacije i sertifikacije obučenosti jedinica VS i partnerskih zemalja koje se pripremaju za učešće u mirovnim operacijama.

„Ova jedinica poseduje neophodnu infrastrukturu, najsavremenija sredstva za izvodjenje obuke, iskusan i osposobljen instruktorski kadar, koji ga čine jedinstvenim u regionu sa perspektivom da postane regionalni Centar za pripreme jedinica za multinacionalne operacije“, piše u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!