Ministarstvo: Od 7. do 13. oktobra gotovo 3.500 đaka obolelo

Vesti 15. okt. 202110:5514 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

U nedelji od 7. oktobra do 13. oktobra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 3.442 (0.45%) obolela, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ovo su, kako se navodi u saopštenju, podaci iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je 63 (0.16%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 dana, dodaje Ministarstvo.

Ukupno je 909 (2.31%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 dana i 132 (0.33%) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 dana, navodi se u saopštenju.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava od ponedeljka, 18. oktobra, primenjuje u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave Beograd, Vrnjačka Banja i Šabac, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar