Ministarstvo negira da bilo ko pritiska vojsku da se vakciniše protiv korone

Vesti 21. jan 202115:01 > 15:02 14 komentara
N1/arhiva

Ministarstvo odbrane odbacilo je kao neosnovane i zlonamerne tvrdnje Vojnog sindikata Srbije da pojedini komandanti uslovljavaju pripadnike oružanih snaga da se vakcinišu protiv koronavirusa i navelo da su pripadnici vojske, kao i ostali građani, slobodni da sami odluče da li će se vakcinisati i kojom vakcinom.

„Činjenica je da su sve nadležne starešine u VS obaveštene da se vakcinacija sprovodi isključivo na dobrovoljnoj osnovi. Sudeći prema broju prijavljenih lica za vakcinaciju u Ministarstvu odbrane i VS, svest o važnosti imunizacije naših profesionalnih pripadnika je izrazito visoka“, navodi se.

pročitajte još

Ministarstvo je u saopštenju navelo da se samo prvog dana za vakcinisanje na Sajmu prijavilo više od 700 pripadnika vojske, a u prvim danima pozivanja već se oko 6.000 pripadnika sistema odbrane prijavilo za vakcinaciju.

Dodaje se da pripadnici oružanih snaga vakcinacijom štite sopstveno ali i zdravlje svojih porodica i da doprinose očuvanju operativnih sposobnosti jedinica i komandi, što je njihov „profesionalni i patriotski zadatak“.

„Ističemo da se akcija dobrovoljnog vakcinisanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije sprovodi prema uputstvima dobijenim od Uprave za vojno zdravstvo, organizovano u svim komandama, jedinicama i ustanovama, isključivo na dobrovoljnoj osnovi“, navelo je Ministarstvo odbrane u saopštenju.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare