Ministarstvo najavilo da će ispitati postupanje Centra za socijalni rad u Blacu

Vesti 19. mar 202121:54 39 komentara
N1

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da će ispitati postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu prema deci iz porodice Dačević i preduzeti odgovarajuće mere.

Ministarstvo je povodom postupanja prema deci iz porodice Dačević koja su živela sama sa nepokretnom bakom, pozvalo sve zaposlene u centrima za socijalni rad da prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi.

„Dobrobit i zdravlje dece je prioritet svih prioriteta i svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležnim za postupanje prema deci, moraju biti svesni toga“, navedeno je u saopštenju.

Mediji su ranije objavili da su u kuću u kojoj maloletna deca žive sa nepokretnom bakom došli radnici Centra za socijalni rad sa namerom da oduzmu decu baki, iako je ona podnela zahtev za starateljstvo.

Nisu joj rekli gde će odvesti decu, samo su je obavestili da će ih direktorka Centra za socijalni rad zbrinuti.

Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović zatražio je početkom meseca od lokalne samouprave u Blacu i Centra za socijalni rad da što pre deci omoguće najbolje moguće zakonsko rešenje za smeštaj, odgoj i dalje školovanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare