Ministarstvo „iznenađeno postupkom Tvitera“, smatra ga cenzurom

Vesti 17. avg 202111:3070 komentara
Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja/ Goran Zlatković

Ministarstvo kulture i informisanja je saopštilo da je iznenađeno postupkom Tviter mreže da jednom broju medija u Srbiji dodeli oznake da ,,sarađuju sa Vladom“ na profilima koje ti mediji, glavni urednici i rukovodstvo koriste na ovoj društvenoj informacionoj mreži.

Povezano:

Podsetimo, Tviter je označio zvanične naloge Radio televizije Srbije, televizija sa nacionalnom frekvencijom Pink, Prva, B92 i Hepi, novinske agencije Tanjug, kao i štampanih listova Kurir, Informer, Politika i Srpski telegraf kao „medije koji sarađuju sa Vladom Srbije“.

Upozorenje iz Tvitera da naloge medija koji nose ovu oznaku neće preporučivati ljudima niti „pojačavati“ domet njihovih tvitova deluje u suprotnosti sa principima i namenom sa kojim je ova mreža startovala, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo, kako se dodaje, ne ulazi u to šta je navelo „ovaj višejezični sajt da od razmene mišljenja i slobode govora, što sami ističu, stigne do cenzure pojedinih medija u našoj zemlji“, ali skreće pažnju da je obeležavanje medija i njihovih urednika ili rukovodstva, nebitno od koga da dolazi, nepoželjno i da ne vodi demokratskom dijalogu kojem mi kao društvo težimo.

Komentari

Vaš komentar