Ministarstvo energetike: Blok B2 u TENT-u nastavio s radom, B1 još uvek ne

Vesti 29. dec. 202114:01 > 16:26
Podeli:
TENT termoelektrana nikola tesla obrenovac
Izvor: N1

Radna grupa Ministarstva rudarstva i energetike za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima konstatovala je da je blok B2 u termoelektrani "Nikola Tesla", posle havarije u ponedeljak, nastavio sa radom, kao i da se radi na tome da se blok B1 uskoro vrati na mrežu, posle požara koji je izbio u nedelju.

Pročitajte još:

Kako je rečeno, prenosni kapaciteti funkcionišu bez havarija i kvarova i sistem je u potpunosti raspoloživ i siguran.

Distributivni sistem funkcioniše bez većih problema, sa uobičajenim planiranim isključenjima zbog radova, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na sednici je saopšteno da su povećane zalihe gasa u skladištu Banatski dvor, kao i da su rezerve energenata za toplane u Srbiji dovoljne do kraja zimske sezone i nema bojazni da će doći do prekida isporuke toplotne energije.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su i predstavnici javnih preduzeća Srbijagas, Elektroprivrede Srbije, Elektromreže Srbije, Elektrodistribucije, Naftne industrije Srbije, Toplane Srbije, Beogradske elektrane, Beograda, članovi Saveta AERS, Direkcije za robne rezerve, RHMZ, RB Kolubara, Transportgasa, JP PEU Resavica i Srbija kargo.

Komentari

Vaš komentar