Ministarka Vujović najavila hitno čišćenje Potpećkog jezera

Vesti 05. jan 202113:24 25 komentara
Potpećko jezero
N1

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović upozorila je na hitnost rešavanja problema nagomilanog otpada u Potpećkom jezeru, koji su prethodnih dana naneli bujični potoci preko pritoka reke Lim, i najavila hitno čišćenje tog jezera, saopšteno je iz ministarstva.

„Znamo da ovaj problem datira od ranije, da imamo i mnogo divljih deponija u blizini reke i da je u cilju dugoročnijeg rešavanja problema plutajućeg otpada na Limu i Drini potrebna saradnja sa nadležnim ministarstvima iz susednih država, kojima smo već uputili poziv“, rekla je Vujović na sastanku sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Republičke direkcije za vode, Srbijavoda i Elektroprivrede Srbije (EPS).

Povezana vest

Ona je istakla da je u ovom trenutku najvažnije da se ukloni komunalni otpad koji se taloži u Potpećkom jezeru i pozvala sve lokalne samouprave iz tog dela Srbije da se maksimalno uključe u akciju čišćenja, koja će početi narednih dana.

Na sastanku je dogovorena hitna intervencija i čišćenje Potpećkog jezera, što će sprovesti Srbijavode i EPS, a pored čamaca i mehanizacije, potrebno je obezbediti i više stotina kamiona za transport otpada koji će se odvoziti na deponiju „Duboko“ u Užicu.

Najavljeno je i da će EPS, u saradnji sa preduzećem iz Bosne i Hercegovine, hitno započeti uklanjanje otpada na brani u Višegradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare