Ministarka pravde predstavila poslanicima listu javnih tužilaca

Vesti 23. dec. 202112:021 komentar
Podeli:
Izvor: Fonet/Zoran Mrđa

Ministarka pravde Maja Popović predstavila je poslanicima listu 37 javnih tužilaca koji se biraju na mandat od šest godina. Ministarka je pročitala proceduru po kojoj je Državno veće tužilaca utvrdilo kandidate, ko je čiinio komisije i na koji način se vrednovalo znanje prijavljenih na konkurs.

Za javnog tužioca za organizovani kriminal predložen je Mladen Nenadić, koji je i do sada obavljao taj posao, rekla je ministarka.

Ona je dodala da je za javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu predložen Tomislav Kilibarda, koji je i do sada bio vršilac dužnosti na tom mestu, a u Kragujevcu Milijana Dončić, takođe vd na toj funkciji.

Za beogradsko Više javno tužilaštvo predložen je Nenad Stefanović koji je do sada bio zamenik tužioca, u Valjevu Dragana Marković, u Smederevu Ivan Konatar, u Somboru Zoran Divjak, a u Subotici Miroslav Krkelić, koji su i do sada bili na tim funkcijama.

Za Više javno tužilaštvo u Šapcu bira se Svetlana Nedeljković, u Kruševcu Bratislav Petrović, u Krajevu Milan Đorđević, u Novom Pazaru Milena Mrvić, u Nišu Borica Mitić i u Vranju Danijela Trajković.

Za osnovna javna tužilaštva predloženi su – u Beogradu, za prvi sud, Ljubomir Đorđević a za drugi sud Nebojša Popović, u Obrenovcu Danijela Sinđelić, u Novom Sadu Radivoj Kaćanski, u Bačkoj Palanci Milan Knežević, u Zrenjaninu Mladen Vujin, u Bečaju Tamara Simin, a u Sremskoj Mitrovici Nada Radmanović Grozdanić.

Za Osnovno javno tužilaštvo u Subotici bira se Livija Panić Miletić, u Senti Mirko Gašović, u Kragujevcu Slobodanka Raković, u Paraćinu Marina Makariev, u Kruševcu Dragan Jovanović, u Raški Dragica Rosić, u Gornjem Milanovcu Milena Veljović, u Užicu Marko Dimitrijević, u Požegi Vladimir Vučković, u Požarevcu Snežana Dubajić, u Velikom Gradištu Saša Milojković, u Vladičinom Hanu Dragan Nikolić, u Leskovcu Renata Stefanović, u Kraljevu Mirjana Milović Kolarević i u Rumi Miroslav Rakić.

Ministarka pravde je nakon što je pročitala ova imena pozvala poslanike da podrže predlog.

Komentari

Vaš komentar