Ministarka pravde pozdravlja povlačenje predloga za autentično tumačenje

Vesti 05. jul 202113:28 7 komentara
Maja Popović
N1

Ministarka pravde Maja Popović pozdravila je u ponedeljak povlačenje predloga za autentično tumačenje odredaba članova Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga i Zakona o obligacionim odnosima.

Povezane vesti:

Popović je istakla da je zaštita prava građana prioritet svim državnim organima.

Kako se navodi u saopštenju, ministarka je rekla da postoji svest o izazovima za privredni i finansijski sektor, kao i pravosuđe zbog masovnih tužbi u bankarskim sporovima i da Ministarstvo posvećeno radi na izmeni Zakona o parničnom postupku čije odredbe treba da dovedu do smanjenja broja tužbi, rasterećenja pojedinih sudova, kao i smanjenja troškova za državu koji su posledica bankarskih sprova.

Ona je istakla da će izmenama Zakona svi građani moći da ostvare svoja prava pred sudovima u Srbiji za znatno kraći vremenski period i sa znatno nižim troškovima postupka.

Troje poslanika Srpske napredne stranke prethodno su povukla predloge za autentično tumačenje tri zakona, kojim bi se dovele u pitanje tužbe građana protiv banaka zbog naplaćivanja troškova obrade kredita.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare