Ministarka najavila veliku akciju pošumljavanja

Vesti 09. nov 202214:46 7 komentara
IRENA VUJOVIC
Tanjug/Vladimir Sporčić

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović najavila je veliku akciju pošumljavanja u oko 30 lokalnih samouprava u Srbiji.

Ona je kazala da će se narednih dana saditi i u delovima Beograda, među kojima je opština Zvezdara gde je posetila Osnovnu školu „Vladislav Petković Dis“ u kojoj je uz podršku ministarstva kompletno rekonstruisana kotlarnica i time omogućeno da se za grejanje školskih prostorija koristi ekološki prihvatljiviji energent.

„Nakon više decenija grejanja na lož ulje, škola će se sada grejati na pelet, što je važno za bolji kvalitet vazduha u celom naselju, a posebno za više od 400 đaka koji pohađuju ovu školu“, kazala je ministarka.

Istakla je da je taj projekat primer dobre saradnje između Ministarstva, Grada Beograda i opštine Zvezdara, i da ovo nije jedina beogradska opština u kojoj se realizuju projekti koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta vazduha.

Vujović je rekla da je važno da što više kotlarnica u Beogradu bude zamenjeno, što Ministarstvo već i radi u čitavoj Srbiji, čime se daje veliki doprinos borbi protiv zagađenja vazduha.

Pozvala je lokalne samouprave da pripremaju projekte kako bi i naredne godine mogle da konkurišu i iskoriste sredstva koja je država namenila za poboljšanje kvaliteta vazduha.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare