Ministarka: Na osnovu naših podataka neko jeste odgovoran za nesreću u rudniku

Vesti 09. avg 202210:36 11 komentara
Rudnik Soko, nesreća u rudniku Soko, nastradali radnici, rudari
N1

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da prema informacija kojima raspolaže, postoji odgovornost za nesreću u rudniku Soko u kojoj je poginulo osam rudara i da će sve čime raspolaže to minstarstvio dostaviti tužilaštvu u Nišu.

„Institucije uvek moraju da rade svoj posao, ministarstvo je stalo sa strane i čekalo da osnovno tužilaštvo u Aleksincu da svoj stav. Dostavili smo sve što je osnovnom tužilaštvu bilo potrebno i što su tražili od nas. Oni su rekli šta su rekli, nema odgovornosti“, rekla je Mihajlović za TV Prva.

POVEZANE VESTI:

Mihajlović je nedavno najavila da će to ministartvo podneti krivičnu prijavu tužilaštvu u Nišu jer smatra da ima elemenata krivične odgovornosti za nesreću, a kako je rekla, iz svega čime raspolažu ne može se ostati nem i reći da je nema.

„Imamo određene informacije, imamo određene papire u odnosu na to da nije postojalo odobrenje, da su se radili neki dopunski projekti bez, takođe, odobrenja, da u noći kad se sve to desilo zaista je bilo nekih stvari koje možda nije trebalo na taj način da se urade. To su sve podaci, papiri, audio zapisi koji će otići u tužilaštvo u Nišu“, navela je Mihajlović.

Ona je navela da je to molba tužilaštvu u Nišu „pogedajte još jednom“, i da odogovornih sigurno ima samo treba dati pravu informaciju.

„To nema nikave veze sa politikom, to ima veze samo sa istinom. Žene koje su čekale mrtva tela svojih muževa moraju da znaju tačno šta se desilo i to je razlog zašto mi ovo radimo“, naglasila je Mihajlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare