Ministarka: Gerontološki centar na Karaburmi u skladu sa svetskim standardima

Vesti 07. mar 202211:574 komentara
Izvor: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević ocenila je da je Gerontološki centar na Karaburmi u beogradskoj opštini Palilula, za čiju je obnovu uloženo 350 miliona dinara, sada u skladu sa "najsavremenijim svetskim standardima".

Kisić Tepavčević je novinarima nakon obilaska te ustanove rekla da je za obnovu Gerontološkog centra iz budžeta izdvojeno 330 miliona dinara, a Ministarstvo za rad dalo je dodatnih 20 miliona dinara.

Prema njenim rečima, za 2022. godinu izdvojeno je 465 miliona dinara za adaptacije i obnove tih centara, a cilj je da svi gerontološki centri u Srbiji budu moderno opremljeni.

Direktor Gerontološkog centra Beograd Srđan Dimitrijević kazao je da Dom Karaburma ima 171 ležaj, ali da kapaciteti nisu popunjeni i istakao da je procenat imunizacije korisnika protiv koronavirusa 100 odsto, a procenat imunizacije zaposlenih 95 procenata.

Tanjug/Jadranka Ilić

Istakao je da Gerontološki centar Beograd, koji obuhvata ukupno četiri ustanove, zbrinjava oko 13.000 ljudi.

„U domskom delu imamo 1.200 ljudi, u ostalim delovima – dnevni centri, klubovi, služba pomoć u kući ostatak“, kazao je Dimitrijević.

Komentari

Vaš komentar