Ministar Ružić primio kinesku vakcinu i pozvao prosvetare da se prijave

Vesti 20. jan. 202110:01 > 14:3947 komentara
Podeli:

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić primio je kinesku vakcinu protiv koronavirusa na Beogradskom sajmu.

Ružić je, posle vakcinacije, rekao da se oseća odlično, odgovorno i pozvao sve prosvetne radnike da izraze zainteresovanost za imunizaciju.

„Vakcinacija je civilizacijska tekovina i niko odgovoran ne može da izrazi sumnju i zato je intencija da što veći broj građana bude vakcinisan i da se vratimo normalnom životu, da se obrazovni sistem vrati u regularne tokove, da zaštitimo decu, prosvetne radnike“, rekao je Ružić.

Kako je rekao Ružić, izbor vakcina je privilegija koju građani imaju i poručuje da je dobra svaka vakcina koju Agencija za lekove prihvati.

„Kao i svi građani koji se prijavljaju i prosveta ima mogućnost da se opredeli, mislim da je brojka prešla 15.000 zainteresovanih, ali nemojte me držati za reč“, rekao je.

„Ta zajednička borba ovom sveobuhvatnom imunizacijom i vakcinacijom dobija na dinamici“, rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, na Beogradskom sajmu 24 volontera iz tri srednje medicinske škole opslužuje građane koji dolaze na vakcinaciju.

Profesor gitare u Muzičkoj školi „Davorin Jenko“, Relja Turudić, rekao je da je primio kinesku vakcinu i da se odlično oseća.

„Sa veseljem sam došao da se vakcinišem, budući da sam onog starog stava bolje sprečiti nego lečiti. Smatram da je vakcinisati se veoma korisno i pravilno, jer je vakcina tokom istorije više puta spasila svet“, rekao je Turudić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar