Ministar policije i načelnik u MUP-u, na dve televizije, o Koluvijinom telefonu

Vesti 08. okt. 202123:06 > 23:1329 komentara
Podeli:
Suđenje, sudnica, Jovanjica, afera jovanjica, Predrag Koluvija
Izvor: N1

Na televizijama Pink i Prva pojavili su se ministar policije i načelnik službe za specijalne metode. Okosnica njihovih intervjua bio je mobilni telefon koji je policija oduzela prvooptuženom u slučaju "Jovanjica" Predragu Koluviji dana kada je uhapšen. Ministar Vulin tvrdi da je telefon bio aktivan i nakon hapšenja Koluvije i oduzimanja aparata.

„Četiri puta je telefon išao u 29. i nazad. Svaki put i to je zapisnički konstatovano, taj aparta bude vraćan u ambalaži u kojoj nije poslat, vi vidite da se nešto dešava. Vidite da neko koristi taj aparat, da nešto traži. Na krraju, to je veštak i konstatovao – neko je pokušao da server koji se nalazi tamo, na toj plantaži, na imanju Jovanica, neko je pokušao da uđe u njega i ne možemo da isključimo mogućnost da je pokušao da nešto izbriše ili nešto doda“, rekao je ministar Vulin.

Načelnik Službe za specijalne metode MUP-a Tomislav Radovanović izneo je teške optužbe na račun inspektora Dušana Mitića, koji je već dva puta prošao poligrafsko ispitivanje, pre nego što je odbio treće. Optužbe na račun inspektora Mitića prethodno je izneo Predrag Koluvija, u svom prvom intervjuu, nakon puštanja iz pritvora. Načelnik Radovanović sada kaže da ima posredna saznanja da je to istina.

Voditelj: To je isti onaj Dušan Mitić koji je Koluviju iz slučaja „Jovanjica“ podstrekivao da optuži brata predsednika?

Radovanović: Tako je. To je isti Dušan Mitić koji je podstrekivao Koluviju da optuži brata predsednika Republike, sa ciljem, verovatno, naloga za hapšenje brata predsednika Republike.

Video: N1/ Prva/ TV Pink

Radovanović je rekao i da je Jovanjica bila plan B grupe koja je prisluškivala predsednika Aleksandra Vučića i da je ta grupa htela njemu da podmetne krivicu za plantažu marihuane.

Povezano:

Na istoj liniji je i ministar Vulin.

„Trebalo je da pronađu bilo šta što bi ih povezalo sa nekim kriminalcima, što bi ih uvelo u neki kriminal, a onda bi se to dalje koristilo. Kada to nije prošlo, kada nisu uspeli da pronađu ništa što ima veze sa kriminalom, nešto što bi moglo da kompromituje predsednika Vučića, njegovog brata, njegovog sina, njegovog oca – onda je došla „Jovanjica“, gde je trebalo povezati Andreja Vučića sa Jovanjicom, sa Koluvijom, sa svim što se dešavalo tamo“, kaže ministar Vulin.

Radovanović tvrdi da je stvorena obaveštajna mreža koja je htela da naudi predsedniku, te da je u sve umešana i jedna zapadna obaveštajna služba.

Voditelj: Koja je to prelomna tačka kada sve počinje da se dešava? Da li je to možda put ministra Stefanovića u SAD?

„Prelomna tačka je verovatno put ministra Stefanovića na teritoriju SAD-a. Inicijativa za taj put je bila resocijalizacija dvojice zatvorenika iz zatvora Gvantanamo. Tada se sa određenim službama SAD-a stupa u direktan kontakt. I ja sam lično prisustvovao tim sastancima… Verovatno iz tih kontakata je proizašla dalja saradnja sa ciljem koji je sada svima jasan“, odgovorio je Radovanović.

Potpredsednik Narodne stranke koji je ranije govorio o umešanosti državnog vrha u slučaj Jovanjica, nakon nastupa Radovanovića postavio je pitanje na društvenim mrežama – „da li je istina da je Toma Radovanović bio jedan od ljudi koji su prisluškivali predsednika i lično Vučiću odneo snimke njegovih razgovora?“

Komentari

Vaš komentar