Ministar: Policija proverava sve u vezi sa Perišom, čak i izjave proročica

Vesti 28. jan 202209:07 4 komentara
N1/Ilustracija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže za RTS da je srpska policija isključila mogućnost napada u vezi sa slučajem nestalog Splićanina Mateja Periša, pogotovo etnički motivisanog napada. Napominje da su ispratili kretanje signala mobilnog telefona i da se to poklapa sa pretpostavkom da je Matej bio u reci.

Aleksandar Vulin je za RTS rekao da je policija te kobne noći ispratila liniju kretanja i da se sada traga za telom.

Povezane vesti

„Policija isključuje mogućnost napada, a pogotovo etnički motivisanog nasilja. Bilo je pokušaja da se ova tragedija svede na nivo nacionalnog sukoba. Beograd je siguran, otvoren grad. Ovo je tragedija i srpska policija će učiniti sve da se to rasvetli. I hrvatska policija je bila ovde, uverila se u našu posvećenost i dala nam je priznanje za to što radimo. Nastavićemo da tragamo dokle god se istina ne sazna nećemo prestati“, kazao je Vulin.

Vulin napominje da će sve moći da se kaže onog momenta kada se istraga završi.

„Mi nismo doneli zaključak, nego smo samo pratili činjenice, pa onda kada smo došli do činjenica koje su nas uputile na zaključak, onda smo ga izneli“, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, u četvrtak je policija pretraživala Veliko ratno ostrvo.

„Loši su vremenski uslovi hladno je. Radimo ono što struka traži, struak kaže da pratimo reku i pratićemo je dok ne budemo došli do istine“, naglasio je Vulin.

Ističe da su ispratili kretanje signala mobilnog telefona i da se to poklapa sa pretpostavkom da je Matej bio u reci.

„Vi pratite bazne stanice koje pokrivaju prostor, i vi vidite kako se mobilni telefon kretao kroz reku, što se poklapa sa time da je Matej u tom trenutku bio u reci. Zanemarimo to, zaključak će biti neoboriv onoga trenutka kada istraga bude završena. Nijednu informaciju nismo ostavili po strani. Proveravali smo i izjave proročica, komšija i „idiotske porno snimke“ u kojima je neko navodno neko ličio na Mateja. Srpska policija sebi nema šta da zameri“, zaključio je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare