Ministar oštro o stranačkom kolegi: Đukanović zna da nije običan novinar…

Vesti 09. okt 202111:44 > 12:07 23 komentara
N1/arhiva

Ministar odbrane Nebojša Stefanović održao je konferenciju za medije, kako bi, kako je rekao, demantovao laži iznete u medijima. Stefanović je naveo da ne može da pređe preko načina na koji je, inače njegov stranački kolega Vladimir Đukanović, intervjuisao bivšeg načelnika beogradske Uprave kriminalističke policije Iliju Milačića.

„Ne znam zašto jedan pravnik, advokat i narodni poslanik ima ideju da izriče optužbe na moj račun javno, bez ikakve provere i to na osnovu izjave osuđivanog policajca. Siguran sam da Đukanović zna da nije običan novinar i da na takav način, navođenjem sagovornika, ne može da doprinese rasvetljavanju bilo čega. Zašto se tako ponaša i kao adovkat podržava nekog ko govori laži, to je više pitanje za njega“, rekao je Stefanović.

Podsetimo, u emisiji na Youtube kanalu Objektiv „Ozbiljno sa Đukom“, čiji je autor i voditelj član Srpske napredne stranke i narodni poslanik Vladimir Đukanović, bivši načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije Ilija Milačić, koji je inače osuđen na sedam meseci kućnog pritvora zbog odavanja poverljivih policijskih informacija upravo portalu „Objektiv“, izjavio je da istragu u slučaju kriminalne grupe Veljka Belivuka i kuće u Ritopeku praktično zaustavio bivši ministar policije, a aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović – odnosno da je znao za postojanje te kuće.

Stefanović je na konferenciji rekao da je o slučaju hapšenja Veljka Belivuka Milačić izneo brojne laži, da Belivuka ili bilo kog drugog člana klana nije upoznao, pozivao, niti lično niti putem posrednika, kao i da je o tome spreman da govori na poligrafu i da „sva svoja saznanja podeli sa državnim organima“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare