Ministar: Do kraja 2025. više od 99 odsto domova imaće brz pristup internetu

Vesti 29. nov 202215:37 7 komentara
TANJUG/MIT/ MARINA JANČEVI

Ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović, izjavio je da će do kraja 2025. godine više od 99 odsto domaćinstava u Srbiji imati brz fiksni pristup internetu.

„U cilju razvoja širokopojasne komunikacione infrastrukture, potpune digitalizacije obrazovnog sistema i savremenog pristupa obrazovanju i inovacijama, nastavljamo rad na kapitalnim projektima“, kazao je ministar na otvaranju konferencije kojom je kompanija „Cisco“ obeležila 20 godina poslovanja u Srbiji.

Naveo je da je toku realizacija projekta razvoja širokopojasnog pristupa u selima radi pokrivanja svih domaćinstava u Srbiji mrežama nove generacije.

„Prve dve faze obuhvatiće više od 800 ruralnih naselja i preko 150.000 domaćinstava, dok će završetkom treće faze, do kraja 2025. godine preko 99 odsto domaćinstava imati brz fiksni pristup internetu“, kazao je Jovanović.

Istakao je da je kompanija „Cisko“ već dve decenije važan partner i podrška Srbiji kako bi bila ravnopravan učesnik u razvoju mrežnih tehnologija, bez kojih se ne može zamisliti komunikacija i savremeno poslovanje.

„Uz vašu pomoć naša zemlja se pozicionirala na značajno mesto na mapi IКT tehnologija u ovom delu Evrope, kako u samom procesu transformacije, digitalizacije tako i u obrazovanju i profilisanju stručnih kadrova“, rekao je Jovanović.

Istakao je da je digitalizacija jedan od najviših prioriteta Vlade Srbije, jer država prepoznaje digitalno doba kao priliku za značajno pozicioniranje u toj oblasti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare