Minić: Pokretna kancelarija Gorana Vesića kršenje Zakona o sprečavanju korupcije

Vesti 21. sep 202114:14 > 14:48 4 komentara

Zlatko Minić iz organizacije Transparentnost Srbija, izjavio je u emisiji N1 Studio Live da je vozilo koje koristi zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kao "pokretnu kancelariju" slučaj kršenja Zakona o sprečavanju korupcije. "Misli da je kongresmen ili senator u Americi. On je javni funkcioner u Srbiji, i ovaj poklon nije dobio da bi išao na kampovanje, ili na roštilj. Evidentno ga je dobio da bi obavljao javnu funkciju, i to je kršenje Zakona o sprečavanju korupcije", istakao je on.

Navodi da je nakon pojavljivanja fotografije pokretne kancelarije Gorana Vesića pomislio da se radi o fotomontaži.

Povezane vesti

„Nigde nije bilo informacije o tome na sajtu Skupštine Grada, ni na profilima zamenika gradonačelnika Radojičića o tome šta je to zapravo. Videli ste kako je to brendirano. Ta ‘kancelarija’ Gorana Vesića kao da je njegova lična pokretna kancelarija. To je isto kao kada bi šuster otvorio pokretnu radnju, pa bi imao pokretni „SZR“, rekao je Minić.

Prema njegovim rečima, priznanje Gorana Vesića da je to poklon govori o tome da je direktno prekršen Zakon o sprečavanju korupcije.

„To je evidentno. On je rekao da je to poklon koji je dobio u vezi sa obavljenjem javne funkcije. Dobio ga je kako on kaže da bi ga koristio kao kancelariju zamenika gradonačelnika“, kaže on i dodaje da su upućenje pitanja Skupštini Grada Beograda o tome kako se našao grb i poznake Beograda na tom vozilu.

Prema njegovim rečima, nije sporno da neko može da pozajmi privatno vozilo, ali je problem u tome što je Vesić javni funkcioner i „što on to izgleda nije svestan“.

„Misli da je kongresmen ili senator u Americi. On je javni funkcioner u Srbiji, i ovaj poklon nije dobio da bi išao na kampovanje, ili na roštilj. Evidentno ga je dobio da bi obavljao javnu funkciju, i to je kršenje Zakona o sprečavanju korupcije“, rekao je on.

Konstatuje da je problem što Vesić „na privatno voziklo stavio Grada Beograda“.

„To je ono što pokazuje da je poklon za obavljanje javne funkcije. On tim vozilom ne ide na roštilj u Grocku, nego ide da obilazi građani i radi svoj posao. Ta njegova argumentacija da je sve to privatna stvar, i da nema veze sa službenim, a sa druge strane ga koristi u svojstvu zamenika gradonačelnika, pokazuje jednu kontradikciju. A kontradikcija je zato što se zapetljao. Zapetljao se u startu. Krenuo je da je to poklon njemu lično, a sa druge strane kreće u kampanju“, rekao je Minić.

Smatra da je ovde u pitanju pre međustranačko isticanje, pre nego što je počpela borba za gradonačelničko mesto.

Pogledajte kompletno gostovanje Zlatka Minića u okviru emisije N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare