Milović: Ako je predsednik Srbije prisluškivan, onda srpska policija ne postoji

Vesti 04. jan 202111:43 87 komentara
rodoljub milović
N1

Bivši načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Srbije general Rodoljub Milović izjavio je danas da ako je tačno da je predsednik Srbije prisluškivan godinu i po dana, onda srpska policija ne postoji.

„Dok sam ja bio šef UKP-a bilo je nemoguće prisluškivati bilo koga bez odluke pravosuđa. U sve što smo mi radili uvid je imala Bezbednosno-informativna agencija (BIA). Da li je u međuvremenu odvojen taj sistem UKP-a za prisluškivanje od BIA, ja zaista ne znam“, rekao je Milović agenciji Beta.

On smatra da su sve priče o prisluškivanju predsednika države „konfuzne“.

„Da li će ovo da bude kao nekada sa mnom, kada sam optužen da sam prisluškivao Tomu Nikolića i Aleksandra Vučića, a na kraju se ispostavilo da sve to nije tačno ili je ovo zaista neka ozbiljnija priča – pokazaće vreme“, kazao je bivši načelnik UKP-a.

Povezane vesti

Na pitanje Bete ko bi mogao da naredi prisluškivanje predsednika države, Milović je kazao da prisluškivanje ne može niko da naredi osim u slučaju da je predsednik povezan s nekim kriminalcem.

„Bez naredbe za slušanje od strane pravosuđa nemoguće je prisluškivati predsednika države“, istakao je Milović.

Upitan da li policija može da prisluškuje i bez sudske odluke, istakao je da je to moguće u slučaju da je naredbodavac izuzetno „bezobrazan i moćan“ i da ljudi iz policije ne rade po zakonu.

„To je teško krivično delo bez obzira da li se radilo o običnom gradjaninu ili predsedniku države. Treba biti drzak i hrabar da običnog gradjanina stavite na mere, a da nemate argumente i sudsku naredbu. Ako još uvek postoji srpska policija to je prosto nemoguće“, ocenio je Milović.

Na pitanje Bete ako je ipak bilo prisluškivanja da li to može da se dovede u vezu s eventualnim pripremama za državni udar, Milović je kazao da ukoliko nije bilo naredbe i argumenata i ako ta odluka nije bila pokrivena propisima, onda se može smatrati da se radi o pokušaju ugrožavanja kompletnog bezbednosnog sistema.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je izjavio da zna da je bio prisluškivan i da je to direktan pokušaj državnog udara, a da će nadležni organi utvrditi da li je to prisluškivanje bilo povezano i sa strancima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare