Milovanović Minić: U prvih osam meseci rođene 594 bebe manje nego prošle godine

Vesti 04. nov 202116:38 3 komentara
Shutterstock/ilustracija

"U prvih osam meseci ove godine, u Srbiji su rođene 594 bebe manje nego u istom periodu prošle, a samo od avgusta do novembra, još 200 beba manje u odnosu na isti period prošle godine", izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Milka Milovanović Minić dodajući da je pandemija KOVID-19 dodatno "kumovala" nepovoljnoj slici po pitanju mortaliteta.

Ona je tokom radne posete Lapovu, Batočini i Rači, da je demografski problem s kojim se suočava Srbija dugoročno pitanje kroz koje se ukršta rad više ministarstava, a da obilazeći lokalne samouprave, predstavnici resornog ministarstva tragaju za efikasnim merama koje bi zaustavile negativan demografski trend.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, rekla je državna sekretarka, predložiće mere koje će biti prilagođene specifičnostima lokalne zajednice.

Ona je istakla da pored finansijske podrške porodici, koja se izdvaja iz republičkog i lokalnih budžeta, merama demografske politike doprinosi i bolja putna infrastruktura, povećanje investicionih ulaganja u otvaranje novih radnih mesta, ulaganja u zdravstvenu zaštitu, obnovu škola, izgradnju i obnovu vrtića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare