Miloš Jovanović predsednik Novog DSS

Vesti 29. maj 202214:45 > 16:28 23 komentara

Na izbornoj sednici Skupštine Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović je izabran za predsednika te partije, saopštio je Novi DSS.

Skupština Demokratske stranke Srbije usvojila je izmene statuta kojom je predviđena promena imena u Nova Demokratska stranka Srbije, skraćeno Novi DSS, i usvojila Deklaraciju o spoljonopolitičkom položaju i identitetu Srbije pod nazivom “Srbija mora biti velika”, saopšteno je.

Povezane vesti

Deklaracija je značajna zbog određivanja položaja i uloge Srbije u svetu i mera je sposobnosti našeg naroda i države za istorijsko bivstvovanje.

Kako se navodi, deklaracijom se predlaže dodatno učvršćivanje vojne neutralnosti Srbije i ističe opredeljenje stranke da je potrebna saradnja Srbije sa Evropskom unijom, ali bez punopravnog članstva poput evropsko ekonomskog prostora. Deklaracijom je definisano da bi uvođenje sankcija Rusiji, izmedju ostalog, bilo u potpunoj suprotnosti sa srpskim političkim I ekonomskim interesima i da je zato potpuno neprihvatljivo.

Izabrano je i pet potpredsednika od kojih su Dejan Šulkić, Zoran Sandić i Predrag Marsenić i do sada obavljali tu funkciju, a novi potpredsednici su profesor na Fakultetu političkih nauka Siniša Atlagić i dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Uroš Janković.

Prilikom predloga za izbor Uroša Jankovića data je prednost fundamentalnom načelu pretpostavke nevinosti, nezavisno od sudskog postupka koji se trenutno vodi, naveo je Novi DSS.

Na Skupštini je izabrano i 85 članova Glavnog odbora koji će na prvoj sednici izabrati Predsedništvo i Izvršni odbor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare