Miljuš: Gebelsovske metode protiv Markovića, skretanje pažnje sa teme TENT

Vesti 20. dec 202109:31 > 10:329 komentara
Podeli:
Branko Miljuš
Izvor: N1

Član predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš izjavio je da su optužbe predstavnika vlasti protiv slavnog reditelja Gorana Markovića zamena teza koju je "Gebels davno patentirao". Napad na Markovića je način da se skrene tema s TENT-a. "Naravno, uvek imamo neki cirkus veliki u državi kada imamo neki problem koji kao jedan čovek rešava. Vi prosto pokušavate da skrenete pažnju s činjenice da je neko postavio čoveka čije jedino iskustvo je da bude vlasnik pečenjare da vodi elektroenergetski sistem Srbije koji se de facto raspao jer neko nije završio remont, nabavio dovoljne količine uglja, nije otvorio dodatne kopove...", rekao je Miljuš. Ukazao je i na problem "ogromne korupcije koja vlada u EPS-u", preduzeću na koje su "naslonjene sve naprednjačke firme kao pijavice".

Povezane vesti

On je u Novom danu N1 rekao da Goran Marković nije prvi koji je zbog toga što misli, postao državni neprijatelj broj jedan za nekoliko dana, ali da je sada specifično to da je ovo do sada prvi udar koji nije u startu dolazio od režimskih tabloida, kako se to inače dešava. U pitanju je, kako objašnjava direktan obračun predstavnika vlade sa Markovićem koji su ga vređali i proglasili za izdajnika.

„Žena koja je ministar u Vladi ima pravo na svoje mišljenje, ali ne može da vređa nijednog građanina Srbije i ona bi morala da bude smenjena bilo gde, ali ovde nije jer ovde svi u vlasti misle tako“, rekao je Miljuš.

Kaže da ovde svako ko se usudi da misli nailazi na brutalnu kampanju, a kada je vrše oni koji su deo ekipe sa onima na međunarodnih poternica to uopšte nije naivno.

„Mali je korak između tih napada, čekića i šipki u Šapcu i polomljene noge Roberta u Subotici, razbijene glave Borka Stefanovića i pet metaka u leđa Oliveru Ivanoviću“, rekao je on i dodao da je to rezultat atmosfere u kojoj je, svako ko ne misli kao vi izdajnik i neprijatelj.

„To jeste Gebelsova metodologija – pričate o drugome da radi ono što radite vi, u pitanju je opasan spin. Radi se o tome da je od režimskih ljudi blokirana mogućnost da slobodno nešto kažete“, rekao je Miljuš.

„Čitava ideja SNS je – ćuti. Ako ne možemo da te uvučemo u naš sistem onda ćemo te zaplašiti da budeš mali, što manji“, kazao je član predsedništva SSP.

On je rekao da će Srbija platiti najveću ako i posle izbora 3. aprila ovu vlast ne smenimo.

Istakao je i da se ozbiljno uplaši kada god Vučić kaže da će nešto biti u redu, a kao primere je naveo kocke na Trgu republike koje su „izdržale 72 sata“. Pre nekoliko nedelja, podseća Miljuš, Vučić je rekao i da smo jedina elektroenergetski stabilna zemlja, a onda se dogodio problem u TENT-u.

Miljuš kaže da kao društvo „na svim nivoima dugujemo zahvalnost“ ljudima koji u nenormalnim uslovima u kojima rade svako jutro se spreme, odu na posao i omoguće nam normalno da živimo. To se, dodaje, videlo u kovid krizi sa lekarima koji su radili i uspeli da spasu hiljade života i pored sumanutih odluka vlasti.

„April u Beogradu“

On je negirao mogućnost da su tačni rezultati istraživanja javnog mnjena objavljeni u štampi prema kojima Vučićeva SNS i SPS imaju gotovo dve trećine podrške građana Srbije i kao kontraprimer naveo istraivanja Demostata, koja su poptuno drugačija.

Miljuš je rekao da će, kako je rekao, kada bude smenjen Vučić već 4. aprila biti organizovano slavlje zbog pobede na velikoj žurci. Kaže i dqa Vučić ne može da više kontroliše stvari ni u sopstvenoj stranci, a kamoli sa protestima. „Ovi izboru su biti ili ne biti za Srbiju a ne za Aleksandra Vučića. Ako ne želite da vam razni Grčići upravljaju svim javnim sistemima u Srbiji jednostavan način da to završite je 3. aprila – olovkom“, kazao je Miljuš.

„Pesmu april u Beogradu ćemo pevati u drugom maniru kada budemo slavili pobedu“, poručio je funkcioner SSP.

Komentari

Vaš komentar