Milivojević: Umesto Vučiću novac dajte onima koji su prinuđeni da slušaju uvrede

Vesti 10. nov 202218:00 8 komentara
SRĐAN MILIVOJEVIĆ
Tanjug/Sava Radovanović

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević predložio je, tokom razmatranja amandmana podnetih na rebalans budžeta za ovu godinu, da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "ograniči budžetski novac za putovanja u inostranstvo u iznosu od 38 miliona dinara" i da se taj novac dodeli skupštinskom administrativnom osoblju.

On je za skupštinskom govornicom rekao da bi taj novac trebalo da se dodeli, pre svega, zaposlenima u parlamentu koji primaju plate od 36.000 dinara.

POVEZANE VESTI:

„Posebnu povišicu treba dati devojkama koje vode stenografske beleške i policajcima koji sede u sali, jer mi narodni poslanici možemo da izađemo iz sale kad god hoćemo, a oni su prinuđeni da slušaju najprizemnije seksističke komentare koji dolaze od čelnika SNS na kojima bi vam pozavideo i vaš istaknuti član Jutka iz Brusa“, rekao je Milivojević obrazlažući amandman koji je podneo.

Raguš traži trostruko više novca za Vučića

Poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Marina Raguš tražila je da se trostruko uveća iznos za Vučića, koji bi, kako je rekla, danas i sutra u Parizu trebalo da govori o našim građanima koji žive na Kosovu i Metohiji.

Do sada je pokazao i dokazao, za razliku od vas, da ga nijedna strana država neće plaćati da ruši režim ovde, rekla je Raguš obraćajući se poslaniku DS.

Veća podrška Savetu za borbu protiv korupcije

Poslanica poslaničke grupe Zeleno-levi klub Ne davimo Beograd Moramo Biljana Đorđević rekla je da bi bilo dobro da se povećaju sredstva namenjena Savetu za borbu protiv korupcije i istakla da je on „jako važan za formulisanje politika za borbu protiv korupcije“.

„Potrebno je Savet za borbu protiv korupcije materijalno i kadrovski ojačati kako bi mogao da prati veći broj slučajeva i uradi analize koje bi omogućile uspešno sprečavanje korupcija, u koje su upleteni funkcioneri izvršne vlasti“, rekla je ona.

Đorđević je navela da se u jednom od izveštaja Saveta preporučuje da Vlada Srbije objavi sve ugovore o raspolaganju javnom svojinom koji su nedostupni javnosti, da se blagovremeno planiraju projekti od nacionalnog značaja, uz obrazloženje po kojim merilima i kriterijumima su utvrđeni, i da se omogući javna rasprava stručne javnosti i transparentno informisanje svih građana Srbije.

Prema njenim rečima, kada bi se nadležni uspešno borili protiv korupcije, ušteđeni novac mogao bi da se upotrebi za borbu protiv siromaštva dece, koja su najugroženija starosna grupa u Srbiji, kao i za pomoć studentima koji ne mogu da plate iznajmljivanje stanova u velikim univerzitetskim centrima.

Naprednjaci o Rokfeleru, stanovima i Violi fon Kramon

Poslanik SNS Đorđe Todorović rekao je da su doživeli da se lažni ekolozi brinu o studentima, deci.

On je istakao da je Biljanu Đorđević upoznao dok je bila u Upravnom odboru Inicijative A11 i pitao zašto nije postupila kao što nalaže Agencija za sprečavanje korupcije i dostavila finansijski izveštaj za 2021. godinu, navodeći da je ta organizacija 2020. godine imala prihode od 30 miliona dinara.

Todorović je pitao ko je finansirao nevladinu organizaciju Biljane Đorđević.

„Ko vas finansnira, budući da znamo da Lazovića finansira Rokfelerova fondacija, negde oko 90.000 dolara godišnje“, pitao je Todorović i naveo da Đorđević ne bi trebalo da govori o deci i studentima, već o tome koliko „Dobrica ima stanova u Beogradu, koliko Lazović dobija od Rokfelera“ i ko je finansirao njihove izborne kampanje.

Todorović je rekao da oni zastupaju interese Viole fon Kramon i Aljbina Kurtija i dodao da im se šalju i bitkoini iz Prištine.

Đorđević, koja je tokom izlaganja slala poljupce Todoroviću, rekla je da je prijavila izveštaj o imovini Agenciji za sprečavanje korupcije zato što je to njena obaveza, jer je poslanica, kao i da su izveštaj predale i njene stranačke kolege Lazović i Dobrica Veselinović.

„Nisam nadležna za ono o čemu vi pričate i za to je rok da se APR podnese finansijski izveštaj do marta sledeće godine“, rekla je ona i dodala da će se to desiti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare