Milivojević: Ko je Šariću dostavio telefone i zašto niko nije odgovarao za to?

Vesti 13. maj. 202214:20
Podeli:
Izvor: FoNet

Ko je Darku Šariću dostavio tri mobilna i dva satelitska telefona, dok je prethodni put bio u pritvoru i zašto zbog toga niko nije odgovarao, pitao je nadležne institucije predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević.

PROČITAJTE I:

On je na konferenciji za medije ispred Specijalnog suda poručio da je za njega posebno frapantno da bezbednosne službe u ovom kao i u, kako je rekao, slučaju Velje Nevolje nisu reagovale.

„Ovde se kaže da mu je poznata ličnost donela telefone u pritvorsku ćeliju. Znači tabloidi znaju ko je to. Kako je moguće da niko od čuvara nije uhapšen? Kako je moguće da predsednik suda nije došao među čuvare i rekao vi sad sami sebi stavite lisice na ruke da vidimo kako je čovek imao pet telefona. Posebno je frapantno da čovek ima pet telefona i da naručuj epet ubistava i da to neke bezbednosne službe prate i ne prekidaju krivično delo u trenutku izvršenja“, rekao je Milivojević.

On je upitao je aktuelnu vlast kako je moguće da je u decembru 2021. policija otkrila 23,5 tona opasne supstance benzil-hlorid u selu Vlaški Do kod Požarevca, kada se radi o istom tovaru te supstance koja je oduzeta osuđenom Milanu Zarubici još 2011. godine.

Milivojević se na konferenciji za novinare ispred Specijalnog suda u beogradskoj Ustaničkoj ulici zapitao zašto se ministar policije (Aleksandar Vulin) nije slikao sa zaplenjenim tovarom benzil-hlorida.

"Od 23,5 tona te supstance može se proizvesti 50 miliona komada droge 'kaptagon' slične 'ekstaziju', čija je tržišna vrednost 500 miliona evra", rekao je Milivojević i ocenio da razlog leži u tome što je taj isti tovar pronađen u Vlaškom Dolu trebalo da bude uništen još 2014. godine.

Milivojević je naveo i da Ministarstvo zdravlja na svojim internet stranicama 2017. godine tvrdi da je uništilo hemikalije iz ilegalne proizvodnje droga Milana Zarubice, koji je osuđen zbog proizvodnje droge, a u javnosti je nazivan i "kraljem sintetičkih droga".

"Posedujem i potvrdu u kojoj to ministarstvo preuzima ilegalne supstance i o svom trošku ih uništava. Zašto, ako je Zarubica po presudi morao da snosi troškove skladištenja i uništenja. Takođe, da li je Ministarstvo zdravlja preuzelo i benzil-hlorid koji je Zarubici oduzet 2011. a pronađen u decembru 2021. godine", upitao je Milivojević.

Ukazao je i da se dugi niz godina na čelu ili u sastavu Komisije za psihoaktivne kontolisane supstance nalazi direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju i prva na listi Srpske napredne stranke na nedavno završenim izborima Danica Grujičić.

"Da li će neko da obiđe sve te magacine gde navodno policija to čuva (zaplenjene supstance)? Podsećam da sam izabran za narodnog poslanika. Uskoro će u Srbiji biti formiran parlament u kome će sedeti opozicija. Insistiraću da Odbor za odbranu i bezbednost dobije odgovore na pitanja koja sam postavio", poručio je Milivojević.

Komentari

Vaš komentar