Milićević: Srbija nije potpisala Briselski sporazum da bi bila ponižena

Vesti 09. mar 202119:40 8 komentara
Đorđe Milićević
N1

Uz razgovor o međustranačkom dijalogu i platformi po kojoj će se on odvijati, iz Socijalističke partije Srbije najavljuju da će tokom sledećeg susreta sa evroparlamentarcima pokušati da nametnu još tema.

Iz te stranke očekuju da će druga faza međustranačkog dijaloga biti pre 24. marta, kada bi evropski parlamentarci trebalo da se izjasne o izveštaju Vladimira Bilčika o Srbiji.

“Zbog toga su poslanici iz našeg parlamenta tražili nacrt te rezolucije, kako bi tokom susreta sa evropskim kolegama mogli da otvore dodatna pitanja, a prvo je Briselski sporazum“, kažu u SPS-u.

„Srbija nije potpisala Briselski sporazum da bi bila potcenjena i ponižena i nemojte je potcenjivata i ponižavati. Vi u jednom trenutku kažete normalizacija odnosa, kažete da se formira Zajednica srpskih opština, a onda kažete postoje dve države. Briselski sporazum ne prepoznaje dve države. Drugo otvoreno pitanje za nas je pitanje koje se provlači već jedan vremenski period, a to je pitanje slobode medija i funkcionerske kampanje“, rekao je poslanik SPS Đorđe Milićević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare